ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ- ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Καλώς ήρθατε στο ηλεκτρονικό κατάστημα πώλησης των προϊόντων της εταιρείας “ORANGEFRESH” Β.ΠΟΘΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ, που εδρεύει στις Αχαρνές, οδός Λεωφόρος Τατοΐου αρ342 (ΑΦΜ: 099550244, Δ.Ο.Υ: Αγίων Αναργύρων, Αριθ. Γ.Ε.ΜΗ: 4219501000).
Οι παρόντες Γενικοί Όροι Συναλλαγών έχουν σκοπό να διατυπώσουν κατά τρόπο σαφή και κατανοητό τρόπο τους όρους που διέπουν τις σχέσεις της εταιρείας με τον εκάστοτε επισκέπτη ή πελάτη του καταστήματος, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία ιδίως για την Προστασία των Καταναλωτών (ν. 2251/1994), το Ηλεκτρονικό Εμπόριο (Π.Δ. 131/2003) και την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (ν. 2472/1997, ν. 4624/2019, Κανονισμός (EU) 2016/679- «GDPR»), ως ισχύουν.
Πριν την περιήγησή σας στο κατάστημα, παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά τους όρους αυτούς, οποιαδήποτε δε χρήση ή συναλλαγή σας, μέσω του καταστήματος, συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή τους.

Α. ΠΡΟΪΟΝΤΑ- ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
1. Προϊόντα-Τιμές
Τα χαρακτηριστικά των προϊόντων και άλλα στοιχεία αυτών (π.χ. η εγγύηση, η ταυτότητα, τυχόν οδηγίες κλπ.) είναι διαθέσιμα και μπορείτε να τα πληροφορηθείτε ακολουθώντας τις οδηγίες, επιλέγοντας το όνομα του αντίστοιχου προϊόντος.
Οι τιμές που αναγράφονται δίπλα από κάθε προϊόν δεν περιλαμβάνουν και ΦΠΑ (24%). Οι τιμές αυτές αφορούν τα προϊόντα και τις ποσότητες οι οποίες είναι διαθέσιμες στην αποθήκη της εταιρείας, ενώ το κατάστημα επιφυλάσσεται του δικαιώματος να αναπροσαρμόζει τις τιμές, δίχως προειδοποίηση.
2. Υποβολή/Ακύρωση παραγγελίας
Η υποβολή παραγγελίας συνιστά δεσμευτική πρόταση αγοράς των συγκεκριμένων προϊόντων στην τιμή που αναγράφεται κατά την υποβολή της παραγγελίας, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Η παραγγελία ολοκληρώνεται με την αποδοχή της από την Εταιρεία, με την αποστολή σχετικής επιβεβαίωσης στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που δηλώσατε, κατά την υποβολή της παραγγελίας. Σε περίπτωση που δεν λάβετε μήνυμα επιβεβαίωσης της παραγγελίας, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση sales@orangefresh.gr
Για την ακύρωση παραγγελίας, ολική ή μερική, που δεν έχει ακόμη παραδοθεί, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση sales@orangefresh.gr . Η ακύρωση μπορεί να γίνει μέχρι τη στιγμή που θα σας ενημερώσουμε για την αποστολή της παραγγελίας σας. Μετά το χρονικό αυτό σημείο δεν είναι δυνατή η ακύρωση της παραγγελίας.
3. Πληρωμή παραγγελίας
Η πληρωμή της παραγγελίας πραγματοποιείται είτε τοις μετρητοίς εφόσον η παραλαβή του εμπορεύματος πραγματοποιηθεί από το φυσικό μας κατάστημα, είτε με τραπεζική κατάθεση σε μια από τις συνεργαζόμενες τράπεζες είτε με αντικαταβολή στον κούριερ κατά την παράδοση της παραγγελίας.
Μπορείτε να παραλάβετε τα προϊόντα και από το φυσικό μας κατάστημα (οδός Λεωφόρος Τατοΐου αρ. 342, Αχαρναί), εφόσον το δηλώσετε κατά την υποβολή της παραγγελίας, πληρώνοντας με τους ανωτέρω τρόπους.
Συναλλαγές αξίας άνω των πεντακοσίων (500,00) ευρώ πραγματοποιούνται μόνο με τραπεζικά μέσα, ήτοι με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.
4. Αποστολή/παράδοση παραγγελίας
Όλα τα προϊόντα μας συσκευάζονται επιμελώς για την παράδοσή τους.
Παραγγελίες εντός Ελλάδας αποστέλλονται με την εταιρία ταχυμεταφορών Γενική Ταχυδρομική στην διεύθυνση που έχετε υποδείξει κατά την υποβολή της παραγγελίας σας. Οι παραγγελίες αποστέλλονται εντός 3-6 εργασίμων ημερών από την πραγματοποίησή τους. Παραδόσεις γίνονται καθημερινά, εκτός Σαββάτου, Κυριακής & αργιών.
Παραγγελίες με προορισμό την Κύπρο αποστέλλονται με την εταιρία ταχυμεταφορών Γενική Ταχυδρομική στην διεύθυνση που έχετε υποδείξει κατά την υποβολή της παραγγελίας σας. Οι παραγγελίες αποστέλλονται εντός 7- 12 εργασίμων ημερών από την πραγματοποίησή τους. Παραδόσεις γίνονται καθημερινά, εκτός Σαββάτου, Κυριακής & αργιών.
Μόλις η παραγγελία σας αποσταλεί, θα λάβετε ένα μήνυμα, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Το κόστος της αποστολής ανέρχεται:
Α) Για παραγγελίες εντός Ελλάδος το κόστος προσαρμόζεται βάσει του συνολικού ογκομετρικού και της περιοχής αποστολής του εμπορεύματος κι ενημερώνεστε πριν την ολοκλήρωση της παραγγελίας.
Β) ) Για παραγγελίες εκτός Ελλάδος το κόστος προσαρμόζεται βάσει του συνολικού ογκομετρικού και της περιοχής αποστολής του εμπορεύματος κι ενημερώνεστε πριν την ολοκλήρωση της παραγγελίας.
Γ) Εφόσον έχετε δηλώσει παραλαβή από το κατάστημα, τα προϊόντα θα είναι παραδοτέα, χωρίς χρέωση, εντός 1-3 εργάσιμων ημερών. Κατά την παραλαβή των προϊόντων, θα πρέπει να επιδείξετε την αστυνομική σας ταυτότητα και το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την παραλαβή της παραγγελίας.
Σημειώνουμε ότι ο χρόνος αποστολής των προϊόντων είναι ενδεικτικός, κατά το μέρος που εξαρτάται από την διαθεσιμότητα των προϊόντων και σε λόγους ανωτέρας βίας. Στην οποία περίπτωση αυτή, θα σας ενημερώσουμε για το χρόνο παράδοσης , προκειμένου να μας δηλώσετε εάν επιθυμείτε, υπό τις νέες συνθήκες, την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας.
5. Υπαναχώρηση- Επιστροφή προϊόντων
Α. Δικαίωμα Υπαναχώρησης (εκτός ελαττωματικών)
Αν δεν μείνατε απόλυτα ικανοποιημένοι από την αγορά σας, μπορείτε να επιστρέψετε το προϊόν στην αρχική του συσκευασία εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την παραλαβή του.
Προκειμένου να ασκήσετε το δικαίωμά σας αυτό πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:
α) Συμπληρώνετε τη συνημμένη φόρμα επιστροφής.
β) Τοποθετείτε τη φόρμα επιστροφής μαζί με το προϊόν σε ασφαλή συσκευασία, καθώς απαραίτητη προϋπόθεση είναι το υπό επιστροφή προϊόν να είναι στην κατάσταση που το παραλάβατε, δηλαδή να μην έχει υποστεί φθορά ή ζημία.
γ) Αποστείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση sales@orangefresh.gr , με το ονοματεπώνυμό σας, τον αριθμό παραγγελίας και την ημερομηνία που παραλάβατε το προϊόν, αναφέροντάς μας ρητώς ότι υπαναχωρείτε από την συναλλαγή και επιστρέφετε το προϊόν.
Μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος του προϊόντος (εντός 3-5 εργασίμων ημερών), θα σας αποστείλουμε ενημερωτικό μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μετά την αποστολή του άνω μηνύματος και εφόσον το προϊόν δεν έχει υποστεί φθορά ή ζημιά, θα σας επιστρέψουμε τα χρήματα, εντός 5-10 εργασίμων ημερών.
ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
Οι αυτόματοι επαγγελματικοί αποχυμωτές δεν επιστρέφονται, όπως επίσης και τα ανταλλακτικά, που δεν είναι διαθέσιμα στις αποθήκες μας και παραγγέλλονται ειδικά, κατά παραγγελία του πελάτη.
Για την επιστροφή των προϊόντων μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εταιρεία ταχυμεταφορών, με δικό σας κόστος ή να τα παραδώσετε ο ίδιος ή εξουσιοδοτημένο από σας πρόσωπο στο κατάστημα της εταιρείας μας (οδός Λεωφόρος Τατοΐου αρ. 342, Αχαρναί, τ.κ.: 13678).
Επισημαίνουμε ότι τα προϊόντα, που επιστρέφονται είναι υπό την δική σας ευθύνη και κίνδυνο μέχρι την παραλαβή τους από την εταιρεία μας. Οφείλετε να παραδώσετε το προϊόν στην ανωτέρω διεύθυνση, χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση και οπωσδήποτε εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την ημέρα που μας δηλώσατε ότι υπαναχωρείτε από την πώληση.
Β. Επιστροφή ελαττωματικού προϊόντος
Τα προϊόντα μας είναι άριστης ποιότητας και πληρούν όλες τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές . Σε περίπτωση προϊόντος, που είναι ελαττωματικό ή δεν αντιστοιχεί στο προϊόν του έχετε παραγγείλει
α) Συμπληρώνετε τη συνημμένη φόρμα επιστροφής (με όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες).
β) Τοποθετήστε τη φόρμα επιστροφής μαζί με το προϊόν που επιθυμείτε να επιστρέψετε σε ασφαλή συσκευασία.
γ) Αποστέλλετε μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με το ονοματεπώνυμό σας, τον αριθμό παραγγελίας και την ημερομηνία που παραλάβατε το προϊόν, στην ηλεκτρονική διεύθυνση sales@orangefresh.gr
δ) Παραδίδετε το προϊόν στη εταιρεία ταχυμεταφορών Γενική Ταχυδρομική, προκειμένου να επιστραφεί στην εταιρεία μας (οδός Λεωφόρος Τατοΐου αρ. 342, Αχαρναί, τ.κ.: 13678). Στην περίπτωση αυτή, δεν επιβαρύνεστε με μεταφορικά έξοδα.
Μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος του προϊόντος (εντός 3-5 εργασίμων ημερών), θα σας αποστείλουμε ενημερωτικό μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μετά την αποστολή του άνω μηνύματος, και εφόσον το προϊόν δεν έχει υποστεί φθορά ή ζημιά, θα σας επιστρέψουμε τα χρήματα, εντός 5-10 εργασίμων ημερών.
Γ. Διαδικασία επιστροφής χρημάτων
Η επιστροφή των χρημάτων θα γίνει με το ίδιο μέσο πληρωμής που χρησιμοποιήσατε για την πληρωμή της παραγγελίας σας.
Δ. Αντικατάσταση προϊόντος
Εφόσον επιθυμείτε αντικατάσταση του προϊόντος και όχι επιστροφή χρημάτων, μπορείτε να το ζητήσετε είτε μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση sales@orangefresh.gr είτε τηλεφωνικά 210 – 5063167 Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών του ηλεκτρονικού καταστήματος. Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να δηλώσετε με ποιο προϊόν επιθυμείτε να γίνει η αντικατάσταση.

Β. ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ
Εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων, συνεργατών και φορέων), όλο το περιεχόμενο του δικτυακού τόπου, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδίων, κειμένων, της συνολικής εμφάνισης, των παρεχόμενων υπηρεσιών και προϊόντων και εν γένει όλων των αρχείων του καταστήματος είναι πνευματική ιδιοκτησία, βιομηχανικά σχέδια, διακριτικά γνωρίσματα, σημάδια, σύμβολα, σημεία και κατατεθειμένα σήματα και σήματα υπηρεσιών της εταιρείας, των συνδεδεμένων με αυτήν εταιρειών και επιχειρήσεων και των προμηθευτών της και προστατεύονται κατά τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού και ευρωπαϊκού δικαίου, καθώς και των διεθνών συμβάσεων. Απαγορεύεται η οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή και αναμετάδοση του υλικού, χωρίς την προηγούμενη έγγραφη άδεια της εταιρείας. Η εμφάνισή του στον διαδικτυακό τόπο δεν πρέπει με κανένα τρόπο να εκληφθεί ως μεταβίβαση ή εκχώρηση άδειας ή δικαιώματος ή συναίνεσης χρήσης τους.

Γ. ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΜΕΡΩΝ
Ως επισκέπτης/πελάτης, με την αποδοχή των παρόντων ΓΟΣ και την περιήγηση στο κατάστημα, δηλώνετε υπεύθυνα ότι είσθε νομικά ικανός να συνάψετε την παρούσα σύμβαση, καθώς επίσης και να κάνετε χρήση του καταστήματος υπό τους όρους και προϋποθέσεις που αναφέρονται εδώ. Επίσης, συμφωνείτε και αποδέχεσθε ότι είσθε οικονομικά υπεύθυνος για κάθε χρήση του καταστήματος καθώς επίσης και για την χρήση του από άλλους – συμπεριλαμβανομένων προσώπων που διαμένουν μαζί σας και έτσι συμφωνείτε να επιβλέπετε κάθε χρήση του καταστήματος, η οποία γίνεται από ανηλίκους χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό σας ή το όνομά σας. Υποχρεούστε δε, να κάνετε ορθή χρήση των υπηρεσιών του καταστήματος και να αποφεύγετε κάθε ενέργεια που αντιβαίνει στο νόμο και τα χρηστά ήθη, παραβιάζει δικαιώματα της εταιρείας, διαταράσσει την ομαλή λειτουργία του καταστήματος, δυσφημεί και προσβάλει την εταιρεία.
Η εταιρεία ευθύνεται για τα πραγματικά ελαττώματα και την έλλειψη συνομολογημένων ιδιοτήτων των προϊόντων, σύμφωνα με τα άρθρα 534 επ. του Αστικού Κώδικα, μόνον για δόλο ή βαριά αμέλεια και μόνον για θετική ζημία και η ευθύνη της αυτή δεν δύναται να υπερβαίνει την αξία των πωλούμενων προϊόντων.
Η εταιρεία σε καμία περίπτωση δεν εγγυάται την αδιάκοπη χωρίς σφάλματα λειτουργία του καταστήματος και δεν φέρει ουδεμία ευθύνη από τις δυσχέρειες ή τη διακοπή πρόσβασης στο κατάστημα για τεχνικούς λόγους και εν γένει από προβλήματα που επηρεάζουν ή αναστέλλουν ή διακόπτουν τη λειτουργία του.

Δ. ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
1. Η εταιρεία μας λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των επισκεπτών και πελατών του καταστήματος και τη νόμιμη επεξεργασία τους, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (ν. 2472/1997, ν. 4624/2019, Κανονισμός (EU) 2016/679- «GDPR»).
Η Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων δεν εφαρμόζεται στις ιστοσελίδες στις οποίες έχετε πρόσβαση μέσω συνδέσμων στον ιστότοπο και/ή σε δραστηριότητες που προσφέρονται από τρίτα μέρη. Παρακαλούμε να μελετήσετε οποιαδήποτε σχετική πολιτική σε οποιονδήποτε τρίτο ιστότοπο πριν συνεχίσετε. Δεν είμαστε υπεύθυνοι για τη συλλογή ή τη χρήση προσωπικών σας δεδομένων από τρίτους.
2. Συλλέγουμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα στις περιπτώσεις που:
α) Κάνετε παραγγελία προϊόντων μας,
β) Εγγράφεστε στο newsletter μας,
γ) Συμμετέχετε σε διαγωνισμούς ή κληρώσεις, που διενεργεί η εταιρεία μας και κληρώσεις,
δ) Κάνετε εγγραφή στον ιστότοπο μέσω του διαδικτύου ή του κινητού σας ή παρέχετε προσωπικές πληροφορίες στο κατάστημα μέσω της κάρτας μέλους,
ε) Επιθυμείτε να λαμβάνετε εξατομικευμένες ενημερώσεις, όπως στοχευμένες διαφημίσεις και
στ) Επικοινωνείτε μαζί για να ενημερωθείτε για κάποιο προϊόν μας ή για την συντήρησή του ή για την εξυπηρέτηση πελατών ή για να αναφέρετε κάποιο πρόβλημα σχετικά με τον ιστότοπο, το προϊόν ή για οτιδήποτε άλλο.
Συλλέγουμε με τη συγκατάθεσή σας δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, τα οποία μας παρέχετε, κατά τη χρήση των σχετικών υπηρεσιών και λειτουργιών. Τα δεδομένα αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, επωνυμία, επάγγελμα φύλο, ημερομηνία γέννησης, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμό τηλεφώνου, ταχυδρομική διεύθυνση, οικονομικά στοιχεία (λεπτομέρειες σχετικά με τη χρεωστική και την πιστωτική κάρτα), ΑΦΜ, διεύθυνση αποστολής, έκδοσης απόδειξης ή τιμολογίου και οποιαδήποτε άλλη σχετική πληροφορία. Τα δεδομένα αυτά, επικαιροποιούνται και θα συνδυάζονται με δεδομένα που τυχόν τηρούνται στα φυσικά μας καταστήματα, ώστε να διασφαλίζεται ότι τα προσωπικά σας στοιχεία παραμένουν ακριβή και ενημερωμένα.
Διατηρούμε, σε κάθε περίπτωση, το δικαίωμα επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και χωρίς την προηγούμενη συγκατάθεσή σας, στα πλαίσια των προβλέψεων της κείμενης νομοθεσίας. Η επεξεργασία πραγματοποιείται μέσω υπολογιστών αλλά και εντύπων και συνεπάγεται πάντα με την εφαρμογή των απαιτούμενων μέτρων προστασίας και ασφάλειας.
3. Η εταιρεία μπορεί να χρησιμοποιήσει τα παραπάνω προσωπικά δεδομένα ιδίως για τους εξής σκοπούς :
α) Για την εξακρίβωση της ταυτότητας σας, τη δυνατότητα επικοινωνίας, την έκδοση φορολογικών παραστατικών και την εν γένει εκπλήρωση και παρακολούθηση των υποχρεώσεων που προκύπτουν από τις μεταξύ μας συμφωνίες, την επεξεργασία και ολοκλήρωση των παραγγελιών και των πληρωμών σας,
β) Για την πρόληψη, τον εντοπισμό και την διερεύνηση απάτης, παραβιάσεων του συστήματος ασφαλείας, νομικών παραβιάσεων και για οποιαδήποτε άλλη κατάχρηση του ιστοτόπου, και για να εφαρμόσει τους παρόντες όρους.
γ) Για να σας υπενθυμίσει προϊόντα που έχετε τοποθετήσει στο καλάθι αγορών, αλλά δεν προχωρήσατε στην πληρωμή τους,
δ) Για την επικοινωνία, σε ζητήματα που θέσατε,
ε) Για τις εσωτερικές λειτουργίες της εταιρείας μας, συμπεριλαμβανομένης της ανάλυσης δεδομένων, τον έλεγχο, την έρευνα, στατιστικούς σκοπούς και την αντιμετώπιση προβλημάτων.
στ) Για την παροχή πληροφοριών για άλλα προϊόντα και υπηρεσίες που προσφέρουμε και είναι παρόμοια με αυτά που έχετε ήδη αγοράσει ή ρωτήσει , για προτάσεις για άλλα προϊόντα και υπηρεσίες, που μπορεί να σας ενδιαφέρουν, για την αποστολή σχετικών newsletter,, για τη δημιουργία αυτοματοποιημένων μηνυμάτων και προφίλ ώστε να προσδιορίζονται ποιες πληροφορίες και διαφημίσεις ενδέχεται να σας ενδιαφέρουν.
ζ) Σε κάθε περίπτωση που επιβάλλεται από την κείμενη νομοθεσία.
Στις άνω περιπτώσεις γ και στ απαιτείται η προηγούμενη συγκατάθεσή σας. Όπου απαιτείται η συγκατάθεσή σας, αυτή μπορεί να ανακληθεί οποτεδήποτε.
4. Στα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα έχουν πρόσβαση, κατ’ αρχάς, μόνο εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι της εταιρείας, που επεξεργάζονται τα δεδομένα στα πλαίσια εκτέλεσης των καθηκόντων τους ενώ λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία τους, τόσο ηλεκτρονικά όσο και ως προς τη φυσική τους φύλαξη. Η εταιρεία χρησιμοποιεί προηγμένες τεχνολογίες και διαδικασίες ασφάλειας για την προστασία των δεδομένων προς αποφυγή της απώλειας και της παράνομης ή παράτυπης ή μη εξουσιοδοτημένης χρήσης.
Η πρόσβαση στο αρχείο δεν είναι δυνατή σε τρίτους, πλην των, κατ’ εξαίρεση, περιπτώσεων που προβλέπονται ρητά από την κείμενη νομοθεσία. Οι τρίτοι στους οποίους διαβιβάζονται τα προσωπικά σας στοιχεία (πχ προγραμματιστές συνεργάτες της εταιρείας κλπ.) δικαιούνται να κάνουν χρήση των δεδομένων για συγκεκριμένους και μόνο σκοπούς. Διατηρούμε κατάλογο τρίτων προσώπων, ο οποίος μπορεί να σας γνωστοποιηθεί, κατόπιν αιτήσεώς σας.
5. Διατηρούμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα για το απολύτως απαραίτητο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με το νόμο, προκειμένου να σας παρέχουμε τις απαραίτητες υπηρεσίες ή για όσο χρόνο είναι απαραίτητο για την υποστήριξη, την παροχή πληροφοριών και την ανάλυση. Ακόμη και στην περίπτωση που ζητήσετε να διαγράψουμε δεδομένα σας, μπορούμε να τα διατηρήσουμε σε μορφή που δεν θα σας ταυτοποιούν.
Εάν είναι απαραίτητο ή απαιτείται για την κάλυψη νομικών ή ρυθμιστικών απαιτήσεων, όπως επίλυση διαφορών, πρόληψη απάτης και κατάχρησης, ή εφαρμογή των όρων του παρόντος, μπορούμε να διατηρήσουμε δεδομένα σας, ακόμη και αφού έχετε κλείσει τον λογαριασμό σας ή δεν χρειάζεστε πλέον την παροχή υπηρεσιών μας.
Εάν δεν έχετε συμφωνήσει ότι μπορούμε να χρησιμοποιούμε τα στοιχεία σας για προωθητικές ενέργειες, θα τα κρατήσουμε για 6 χρόνια από τη στιγμή που πραγματοποιήσατε την αγορά σας.
Στην περίπτωση που επιθυμείτε να σταματήσουμε την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων με έναν συγκεκριμένο τρόπο ή να τα διαγράψουμε πλήρως, εάν αυτά απαιτούνται για την εύκολη χρήση του ιστοτόπου ή για τη δυνατότητα να σας παρέχουμε υπηρεσίες (όπως διαχείριση του διαδικτυακού σας λογαριασμού), ίσως να μη μπορείτε να χρησιμοποιήστε τον ιστότοπο ή την υπηρεσία, όπως πριν.
6. Σας ενημερώνουμε ότι έχετε δικαίωμα πρόσβασης, διόρθωσης, διαγραφής, περιορισμού, αντίταξης της επεξεργασίας, φορητότητας των δεδομένων, υποβολή καταγγελίας στην εποπτική αρχή, σύμφωνα με τα άρθρα 15-22 του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (GDPR).
Υπεύθυνος επεξεργασίας είναι η εταιρεία με την επωνυμία Β. ΠΟΘΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ, που εδρεύει στις Αχαρνές, οδός Λεωφόρος Τατοΐου αριθ. 342. Για να ασκήσετε τα δικαιώματα σας μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εγγράφως, με επιστολή στην ταχυδρομική διεύθυνση Λεωφόρος Τατοΐου 342, Αχαρναί ή με email στην ηλεκτρονική διεύθυνση sales@orangefresh.gr
Εποπτική Αρχή είναι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Κηφισίας 1-3, Αθήνα).
7. Χρήση Cookies
α) Περιγραφή και μέγεθος της επεξεργασίας δεδομένων (ανάλυση της συμπεριφοράς των χρηστών κατά την περιήγηση στο διαδίκτυο)
Στον ιστότοπο μας χρησιμοποιούμε cookies, τα οποία καθιστούν δυνατή την ανάλυση της συμπεριφοράς των χρηστών κατά την περιήγηση στο διαδίκτυο. Κατά αυτόν τον τρόπο μπορούν να διαβιβαστούν τα εξής δεδομένα:
1. Καταχωρημένες λέξεις αναζήτησης
2. Συχνότητα επίσκεψης σελίδων
3. Χρήση των λειτουργιών της ιστοσελίδας
Τα δεδομένα των χρηστών που συλλέγονται με αυτόν τον τρόπο μετατρέπονται μέσω τεχνικών προληπτικών μέτρων σε δεδομένα για τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί ψευδώνυμα. Έτσι δεν είναι δυνατή πλέον η αντιστοίχιση των δεδομένων στον επισκεπτόμενο Ιστότοπο. Τα δεδομένα δεν αποθηκεύονται μαζί με λοιπά δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα του χρήστη.
β) Περιγραφή και μέγεθος της επεξεργασίας δεδομένων (λειτουργία καλαθιού αγορών)
Μερικά cookies παραμένουν μόνιμα στον υπολογιστή σας και μας παρέχουν τη δυνατότητα να αναγνωρίσουμε και πάλι τον υπολογιστή σας κατά την επόμενη επίσκεψή σας (μόνιμα cookies). Οι συνεργάτες μας απαγορεύεται να συλλέγουν, να επεξεργάζονται ή να χρησιμοποιούν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα μέσω του ιστοτόπου μας με τη βοήθεια των cookies. Οι περισσότεροι φυλλομετρητές αποδέχονται τα cookies εξ ορισμού. Στις ρυθμίσεις ασφαλείας μπορείτε να αποδεχτείτε ή να απαγορεύσετε μεμονωμένα τα προσωρινά και αποθηκευμένα cookies. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies, δεν διατίθενται πλέον στον ιστότοπό μας υπό συνθήκες συγκεκριμένες λειτουργίες και ενδεχομένως μερικοί ιστότοποι να μην προβάλλονται σωστά. Για να χρησιμοποιήσετε το καλάθι προϊόντων μας, πρέπει να επιτρέπονται προσωρινά cookies! Τα δεδομένα που αποθηκεύονται στα cookies μας δε συνδέονται με τα προσωπικά σας δεδομένα (όνομα, διεύθυνση κλπ.). Χωρίς τη ρητή σας συγκατάθεση δε θα συνδέσουμε τα δεδομένα που έχουν αποθηκευτεί στα cookies μας με τα προσωπικά σας δεδομένα (όνομα, διεύθυνση κλπ.).
γ) Συλλογή δεδομένων μέσω της χρήσης του Google – Analytics
Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί το Google – Analytics, μία υπηρεσία ανάλυσης του διαδικτύου, της Google Inc. Η Google – Analytics χρησιμοποιεί τα επονομαζόμενα «cookies». Ταυτόχρονα πρόκειται για αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον υπολογιστή σας και τα οποία επιτρέπουν την ανάλυση της χρήσης του ιστοτόπου από εσάς. Για παράδειγμα λαμβάνονται υπόψη πληροφορίες σχετικά με το λειτουργικό σύστημα, τον περιηγητή, τη διεύθυνση IP, τις σελίδες που επισκεφτήκατε προηγουμένως (Referrer – URL) και ημερομηνία και ώρα της επίσκεψής σας στον ιστότοπό μας.
Οι πληροφορίες που δημιουργούνται μέσω αυτού του αρχείου κειμένου με τη χρήση του ιστοτόπου μας, διαβιβάζονται σε έναν διακομιστή της Google στις ΗΠΑ και αποθηκεύονται εκεί. Η Google θα χρησιμοποιήσει αυτές τις πληροφορίες για να αξιολογήσει τη χρήση του ιστοτόπου μας από εσάς, για να καταρτίσει αναφορές σχετικά με τη δραστηριότητα του ιστοτόπου για τους διαχειριστές του ιστοτόπου και για να παράσχει περαιτέρω υπηρεσίες που συνδέονται με τη χρήση ιστοτόπων και του διαδικτύου. Εφόσον αυτό ορίζεται νομοθετικά ή εφόσον τρίτοι επεξεργάζονται αυτά τα δεδομένα μετά από ανάθεση της Google, η Google θα διαβιβάσει αυτές τις πληροφορίες και σε αυτούς τους τρίτους. Η χρήση αυτή πραγματοποιείται ανώνυμα ή με ψευδώνυμα. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά θα βρείτε άμεσα στη Google Κάντε κλικ εδώ.
δ) Νομική βάση για την επεξεργασία δεδομένων
Η νομική βάση για την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα με τη χρήση cookies είναι το άρθρο 6, παράγραφος 1, στοιχείο στ’) του ΓΚΠΔ.
ε) Σκοπός της επεξεργασίας δεδομένων
Η χρήση των cookies ανάλυσης πραγματοποιείται με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας του ιστοτόπου μας και των περιεχομένων του. Μέσω της ανάλυσης των cookies μαθαίνουμε πως χρησιμοποιείται ο ιστότοπος και μπορούμε έτσι να βελτιώνουμε συνεχώς την προσφορά μας.
Σε αυτούς τους σκοπούς οφείλεται και το έννομο συμφέρον μας για την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σύμφωνα με το άρθρο 6, παράγραφο 1, στοιχείο στ) του ΓΚΠΔ
στ) Διάρκεια της αποθήκευσης, δυνατότητα εναντίωσης και κατάργησης
Τα cookies αποθηκεύονται στον υπολογιστή του χρήστη και από αυτόν διαβιβάζονται στη σελίδα μας. Έτσι έχετε ως χρήστης και τον πλήρη έλεγχο σχετικά με τη χρήση των cookies. Μέσω της αλλαγής των ρυθμίσεων στο σύστημα περιήγησης διαδικτύου μπορείτε να απενεργοποιήσετε ή να περιορίσετε τη μετάδοση των cookies. Ήδη αποθηκευμένα cookies μπορούν να διαγραφούν οποιαδήποτε στιγμή. Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί και αυτοματοποιημένα. Αν απενεργοποιηθούν τα cookies για τον ιστότοπό μας, τότε ενδεχομένως να μην μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν πλήρως όλες οι λειτουργίες του ιστοτόπου.
Η διαβίβαση των Flash-cookies δε μπορεί να σταματήσει μέσω των ρυθμίσεων του περιηγητή αλλά μέσω της αλλαγής των ρυθμίσεων του Flash Player.
8. Το παρόν κεφάλαιο παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων, που συλλέγονται από την εταιρεία μέσω του ιστοτόπου αυτού και συνιστά ενημερωτική ειδοποίηση προς τα υποκείμενα των δεδομένων, σύμφωνα με το άρθρο 13 του κανονισμού GDPR. Ειδικές ενημερωτικές ειδοποιήσεις σχετικά με το απόρρητο των πληροφοριών δημοσιεύονται στις ενότητες, όπου συλλέγονται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών και σε κάθε περίπτωση συμπληρώνονται από την παρούσα Πολιτική Απορρήτου.
9. Πιθανές αλλαγές στη συγκεκριμένη Πολιτική Απορρήτου θα δημοσιεύονται άμεσα. Εάν δεν συμφωνείτε με τους νέους όρους, πρέπει να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπο και αν είστε εγγεγραμμένος χρήστης, μπορείτε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας μέσα σε τριάντα (30) ημέρες επικοινωνώντας μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση sales@orangefresh.gr Σε περίπτωση που συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπο, μετά την ημερομηνία αλλαγής των όρων, συνεπάγεται ότι αποδέχεστε τους όρους αυτούς.

Ε. ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ
Το κατάστημα παρέχει τη δυνατότητα στους επισκέπτες ή πελάτες του να επιλέξουν, εφόσον το επιθυμούν, να ενημερώνονται για τα νέα προϊόντα της εταιρείας καθώς και για άλλες τυχόν προσφορές και υπηρεσίες της, με την αποστολή διαφημιστικών – ενημερωτικών μηνυμάτων στην ηλεκτρονική ή ταχυδρομική διεύθυνση ή στο τηλέφωνο που έχουν δηλώσει. Το κατάστημα σε καμία περίπτωση δεν θα χρησιμοποιήσει καταχρηστικά την παραπάνω υπηρεσία του. Οι επισκέπτες ή πελάτες, έχουν πάντοτε τη δυνατότητα διακοπής της εν λόγω υπηρεσίας με αποστολή σχετικού αιτήματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση sales@orangefresh.gr

ΣΤ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Οι επισκέπτες ή πελάτες του καταστήματος δύναται να επικοινωνεί με την εταιρεία τηλεφωνικά στο 210 – 5063167 και εγγράφως είτε με αποστολή επιστολής στην ταχυδρομική διεύθυνση Λεωφόρο Τατοΐου 342, Αχαρναί, τ.κ.: 13678 είτε μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση sales@orangefresh.gr

Ζ. ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ, ΛΟΙΠΟΙ ΟΡΟΙ
Η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί εγγράφως τους παρόντες όρους, χωρίς καμία προειδοποίηση, οι οποίοι θα έχουν ισχύ από την ημερομηνία αναρτήσεώς τους στο κατάστημα. Παράλειψη ασκήσεως οποιουδήποτε δικαιώματος της Εταιρείας δεν δύναται να ερμηνευθεί ως παραίτησή της από αυτό.
Οποιαδήποτε διάταξη των ανωτέρω όρων καταστεί αντίθετη προς το νόμο, παύει αυτοδικαίως να ισχύει, χωρίς, σε καμία περίπτωση, να θίγεται η ισχύς των λοιπών όρων.
Η πλοήγηση, η χρήση και συναλλαγή σας με το κατάστημα διέπεται από το ελληνικό δίκαιο.
Για οποιαδήποτε διαφορά προκύψει κατά την πλοήγηση, χρήση και συναλλαγή με το κατάστημα ή με αφορμή αυτή, αρμόδια καθίστανται τα Δικαστήρια της πόλεως των Αθηνών.